НФЛ ще избира между 3 германски града за мачове догодина

НФЛ ще избира между 3 германски града за мачове догодина

Градовете Дюселдорф, Франкфурт и Мюнхен са финалисти в надпреварата за домакинство на мач от Националната футболна лига на САЩ (НФЛ), обявиха от организацията. Целта е Германия да приеме кръг от редовния сезон догодина.

Том Брейди и Тампа Бей започнаха подобаващо защитата на титлата си в НФЛ
Том Брейди и Тампа Бей започнаха подобаващо защитата на титлата си в НФЛ

"След първоначалния период на кандидатстване от страна на множество градове, Дюселдорф, Франкфурт и Мюнхен бяха избрани за задълбочени разговори относно провеждането на мачове в Германия", обявиха от НФЛ след разглеждането на предварителните кандидатури.

Германия е сред европейските страни с най-бързо растяща фенска база на американския футбол и мощната й икономика я прави логична цел за разширение на пазара. Франция, Испания и скандинавските страни също попадат в плановете на НФЛ за домакинства на мачове от редовния сезон през следващите няколко години.

"Сериозният интерес от страна на германските градове доказва колко добра възможност е домакинството на мач от НФЛ. То носи със себе си не само международен излаз, а и икономически ползи", казва Брет Госпър, който е председател на комисията на НФЛ за Европа и Великобритания. Според него първият мач в Германия няма да бъде проведен по-късно от 2023.

В неделя НФЛ изигра първия си мач за годината в Лондон, като в него Атланта Фалкънс победи Ню Йорк Джетс с 27:20 на стадиона на Тотнъм. Следващият е между Джаксънвил и Маями тази неделя. Съоръжението на "шпорите" беше завършено преди три години и НФЛ настоява на първо място домакинът в Германия също да разполага с модерен стадион.

"Искаме да изберем стадион, който е напълно способен да отговори на логистичните нужди на мач от НФЛ. Освен това е нужна работа с консорциум с представители на местното правителство, собствениците на стадиона и потенциални партньори в маркетингово отношение. Искаме това партньорство да бъде дългосрочно", продължава Госпър.

До момента НФЛ е изиграл 39 мача извън Съединените щати - 29 в Лондон, шест в Торонто и четири в Мексико Сити.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти