Волейболът доказва, че желязото се кове, докато е горещо

Волейболът доказва, че желязото се кове, докато е горещо

Всеки спорт си има своите предимства, но малко са колективните игри, в които отборният дух и синхронизацията до съвършенство играят най-важна роля в практикуването му. И ако трябва да дадем точен пример за спорт, в който се разчита основно на тези две черти, то това определено би бил волейболът. Игра, в която изграждането на характери, работата в екип, правилната комуникация и бързото вземане на решения са от най-голямо значение. Всички тези умения се усъвършенстват в множество тежки тренировки, с много труд и себераздаване, за да се постигне така мечтаният краен успех - победата.

Но, разбира се, както във всеки друг спорт, волейболът също предлага своите изпитания и трудности. Едни трябва да спечелят, а други с гордо вдигната глава да разчетат грешките си, които са довели до най-нежелания резултат в една надпревара - загубата. И въпреки последните колебливи мачове в световното по волейбол за младежи до 21 години нашите млади лъвчета няма за какво да съжаляват, защото показаха пред цяла България, че техните успехи и бъдещи отличия са просто въпрос на време.

Както казват старите хора - желязото се кове, докато е все още горещо. Сега е моментът нашите млади представители на тази магична игра да изковат своите победоносни характери, с които да донесат множество радостни моменти на феновете. С риск да повторим казаното, всички ние вярваме, че това поколение млади волейболисти заслужават своето време, в което да покажат всички онези качества и умения, на които са способни и които са наследени от успешните ни традиции в този спорт. В това вярват и Българската федерация по волейбол (БФВ), и Лидл България, които по-рано през годината затвърдиха своето дългогодишно партньорство. Защото всеки представител на този спорт заслужава своята свежа подкрепа.

Чрез изготвянето на специални събития, като посрещането на златната купа от Европейското първенство за жени това лято в Пловдив и нейната обиколка в града, волейболните фенове от всяка възраст успяха да се докоснат отблизо до едно от най-мечтаните отличия в тази надпревара. Което, ако не друго, действа много мотивиращо за всички състезатели. По време на тържествения трофи тур повече от 10 000 души и посетители на града имаха възможността да се снимат и разгледат отблизо златното отличие, както и да спечелят страхотни свежи награди. Кулминацията от обиколката на златната купа беше завършена и от групова снимка на целия женски волейболен отбор на Античния театър в Пловдив. Мотото на световния ритейлър “Грижим се за свежите попълнения в отбора” гарантира за сигурната и устойчива подкрепа, насочена изцяло към развитието и популяризирането на волейболния спорт у нас.

И когато имаме налице млад отбор с невероятни качества и вярната подкрепата от всички фенове, федерации и партньори на тази игра у нас, успехите просто предстоят.

Още от Волейбол

Виж всички