Завършиха битките за класиране на Световното в Катар тази вечер: вижте резултатите

Завършиха битките за класиране на Световното в Катар тази вечер: вижте резултатите

Приключиха световните квалификации за тази вечер. България успя да спечели с 2:1 над Северна Ирландия след обрат през второто полувреме.В ранната среща Финалдния надделя над Казахстан и по този начин запази шансовете си за класиране.

Дания стана първия отбор от зона Европа, който успя да си гарантира място на световното в Карат през следващата година. "Червения динамит" надделя с минималното 1:0 над гостите от Австрия и с 8 победи от 8 мача събраха 24 точки. Шотландия също успя да спечели гостуването си на Фарьорските острови с минималното 1:0 и вече имат 14 точки, но те ще продължат битката с Израел, които също спечелиха днес и събраха 13 точки до момента. 

В група "А" Сърбия и Португалия продължават битката за първото място и след днешните си сблъсъци, които бяха спечелени от двата тима. Те все пак си гарантираха, че ще завършат на някое от първите две места, но са разделяни само от точка преди решителните мачове през ноември. 

В група "В" Швеция взе сериозно предимство, след като победи Гърция и така оглави класирането и ще дръпне с цели 6 точки пред южните ни съседи.

В нашата група "С" Италия и Швейцария вече си гарантираха, че ще са двата отбора, които ще завършат на първите две места. Сблъсъците през ноември ще дадат и окончателен отговор, коя от двете страни ще заеме първото място, след като в момента двата тима имат по 14 точки. България взе победа в домакинството си на Северна Ирландия с 2:1 и събра 8 точки след 7 срещи.

В група "D" битката за класиране е далеч от разрешаване, а днес Украйна и Босна и Херцеговина разделиха точките след 1:1. В тази група водач е Франция с 12 точки, Украйна продължава да заема второто място с 9, а Финландия е на третото място с 8 точки. Босна и Херцеговина на Ивайло Петев пък е със 7 и все още има шансове да се добере до второто място, което дава право на участие на баражите. 

В група "I" Англия не успя да се справи и завърши наравно 1:1 с Унгария. "Маджарите" все още имат теоритичен шанс да се класират след сблъсъците през следващия месец. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти