Треньорът на отбора по борба на Шри Ланка избяга на световното първенство в Осло

Треньорът на отбора по борба на Шри Ланка избяга на световното първенство в Осло

Треньорът на националния отбор по борба на Шри Ланка Доналд Индраванса изчезна от хотела на тима в Осло по време на провеждащото се световно първенство. Най-вероятно той ще се опита да потърси политическо убежище в Европа, съобщиха спортните власти в Норвегия.

Три дни след началото на турнира Индраванса изчезна от хотела, съобщи президентът на Федерацията по борба на азиатската държава Саран Хевавитарана.

"Подозираме, че иска да отиде в Швейцария. Наш сънародник го е видял да търси автобусни билети за тази страна", заяви шефът.

"Няма никакъв шанс да остане в Осло, защото предупредихме властите. Много е възможно да се опита да влезе в друга европейска страна, сигурно Швейцария", добави Хевавитарана.

Атлети от Шри Ланка често бягат по време на международни състезания през годините.

По време на Азиатските игри в Република Корея през 2014 година двама спортисти изчезнаха, като оттогава никога не са били намерени.

През 2007-а следите на треньор по троен скок се загубиха в Италия.

През 2004 година на муждународен приятелски турнир в Германия фалшив отбор от 23 хандбалисти от Шри Ланка губи всичките си мачове, а след това мнимите спортисти се разпръскват из Европа. Този факт вдъхнови създаването през 2008 година на италианско-шриланска комедия, режисирана от Уберто Пазолини, която се казва "Машан или истинската история на един фалшив отбор".

Още от Други спортове

Виж всички