Страхотен максимум пред родна публика за Марк Алън

Страхотен максимум пред родна публика за Марк Алън

Марк Алън осъществи една от професионалните си мечти и реализира максимален брейк от 147 точки пред родна публика при победата си с 4:1 над Съ Дзяхуей в първия кръг на Откритото първенство на Северна Ирландия.

Специфичното при максимума на Пистолета бе, че той няколко пъти излизаше от позиция и трябваше да изпълнява брилянтни компенсиращи удари. Дори след 15-ата черна му се наложи да реализира доста трудна жълта, за да подхване разчистването на цветовете.

“Това е един от най-добрите моменти в кариерата ми”, каза Алън, чийто предишен максимум е в Шампионата на Обединеното кралство през 2016 година. “Атмосферата беше фантастична и дълго време ще пазя тези спомени. Вкарах хубава жълта, но кафявата беше ужасна, а пък накрая не можех да спра да треперя на последната черна.

На тренировки съм правил около 900 максимуми, но напрежението е много по-различно в турннирна обстановка. Мисля, че Денис Тейлър и Алекс Хигинс нямат 147 в кариерите си и е хубаво, че вече има северноирландец с такова постижение”, каза Алън.

Това е максимум номер 170 в историята на снукъра и шести през този сезон.

Още от Снукър

Виж всички