Гледай на живо

Пресконференция на новото ръководство на БФ по вдигане на тежести

Австрия започна тромаво, но все пак грабна трите точки срещу Фарьорските острови

Австрия спечели с 2:0 като гост на Фарьорските острови и запази живи шансовете си да се класира за първо световно първенство от Франция 98. Голмайсторите за тима на Франко Фода бяха Конрад Лаймер (26’) и Марсел Забитцер (48’).

Гостите не можеха да разчитат на част от основните си играчи, включително на Марко Арнаутович. Те започнаха не особено уверено и в можеха дори да получат попадение, но то бе предотвратено от Даниел Бахман след отлично двойно спасяване след удари на Рене Йонсен и Йоан Едмундсон.

Постепенно Австрия намери своя ритъм и поеха инициативата и започнаха да налагат своята воля. Първото попадение на тяхната сметка дойде след много добра контраатака по дясното крило на Ерджан Кара, който асистира на Лаймер. Второто полувреме дойде в добавеното време на първото полувреме, когато хубав удар на Кара не бе изчистен добре и Марсел Забитцер я прати в ъгъла за 2:0.

Този резултат успокои гостите, които заиграха доста по-добре през втората част и редуваха атаките си към вратата на Тейтур Гестсон, но така и не успяха да вкарат трети гол. Австрия заема четвъртото място в класирането на група F с 10 точки. Водач в нея е Дания с пълен актив от 21 точки, а второто място се заема от Шотландия с 14.

Още от Футбол свят

Виж всички