Васил Евтимов: Ще се доказваме с всеки изминал мач

Васил Евтимов: Ще се доказваме с всеки изминал мач

Старши треньорът на Черноморец Васил Евтимов остана доволен от играта в защита на своя тим по време на победата над Академик (Пловдив) с 80:66 на старта на новия сезон в НБЛ. “Акулите” записаха първия си успех за кампанията, въпреки че бяха без Георги Боянов и Константин Коев.

Черноморец не се притесни от проблемите и показа мощ на старта на сезона
Черноморец не се притесни от проблемите и показа мощ на старта на сезона

“Най-много ми хареса нашата защита. Когато Уендъл Люис пази по този начин, няма кой да ни бие в България. Това беше най-добрият му мач в защита, откакто играе в Черноморец. Както видяхте, аз им казах преди мача, че единственият начин да победим Академик в момента е чрез защита. Мисля, че показахме това през целия мач. Не ми хареса, че изпуснахме много контраатаки. Това е аспект, върху който не работехме тази седмица заради различни причини. От другата седмица ще гледаме да го поправим, защото днес без проблем можехме да вкараме 100 точки.

Днес българите не бяха много на себе си, чужденците ни държаха в мача. Когато българите се отпуснат, нещата изглеждат по различен начин. Тихомир Желев започна 0/8 от тройката, Ивайло Тонев не е играл в НБЛ от две години. Това все пак е първи мач за него и съм доволен от представянето му.

Георги Боянов много искаше да играе, но аз му казах от личен опит, че искам да го запазя за третия кръг. Той ще започне тренировки може би в четвъртък следващата седмица. Не знам дали ще се появи на паркета срещу Шумен, защото искам да бъде на 100% готов за третия кръг срещу Левски в София.

Вчера имахме тренировка по желание. Аз лично дойдох да видя кои играчи ще дойдат да стрелят. Кортни Белджър и Тони Троха в продължение на един час тренираха едно и също движение. Днес исках да запазя качествата на Белджър за последната част и както видяхте, почти във всеки момент имаше кош. Уникален професионалист и се надявам да продължава да играе така до края на сезона.

Миналата година беше ясно на всички, че имахме много къса ротация. Тази година имам 9 играчи, които могат да играят по всяко време на мача. Много съм доволен от привличането на българите. Въпрос на време е да се отпуснат. С нетърпение чакам да играем още повече мачове и да се доказваме с всеки изминал мач”, каза Евтимов пред Max Sport 2.

Още от Баскетбол

Виж всички