Йордан Янков: Тепърва ще показваме по-добри мачове

Йордан Янков: Тепърва ще показваме по-добри мачове

Старши треньорът на Академик (Пловдив) Йордан Янков остава оптимист за представянето на своя отбор, въпреки че допусна загуба на старта сезона в НБЛ. Пловдивчани загубиха дебютната си среща за кампанията след 66:80 от Черноморец в Бургас. Ето какво сподели Янков след мача в ефира на Max Sport 2:

Черноморец не се притесни от проблемите и показа мощ на старта на сезона
Черноморец не се притесни от проблемите и показа мощ на старта на сезона

“Има доста неща, от които съм доволен, но и такива, от които не съм. Бяхме си поставили задача да се доближим максимално при борбите и това се получи - 50 срещу 48 за тях. Това беше важно. Момчетата се бориха. Смятам, че тактически също се бяхме подготвили до голяма степен, но дали нямахме сили или не успяхме да намерим точния състав, не знам. Започваме сезона със загуба, но отборът ни има доста голям простор за развитие и ще го доказва в процеса на сезона.

Не търся причината за загубата в липсата на добра подготовка. За мен най-важното е, че момчетата изпълняват тактическите указания, че играят с енергия и желание, докато стигнем момента, в който ще знаем какво да правим тактически в нападение и защита. Аз съм треньор и миналата година играхме по подобен начин. Има много неща, които изисквам от тях. Не е лесно за по-малко от месец да се научат. В процеса на сезона ще покажем по-добро лице.

Бешович е много по-добре от контролите и мача срещу Ираклис. Аз и отборът започваме да свикваме с неговото присъствие на терена и да го използваме все по-добре на паркета. Той може да изглежда много по-добре физически и с тренировки това ще се получи.

От една страна мачовете в Балканската лига ще ни помогнат, но от друга - с този къс състав умората ще натежи. Надявам се Робертс Фрейманис да се завърне на терена. Ефе Юртлу също не показа добра игра, но това е разбираемо за периода, в който е при нас и за физическата му форма. Тепърва ще показваме по-добри мачове”, заяви Янков.

Снимка: Балкан

Още от Баскетбол

Виж всички