Гледай на живо

ВАР помогна на ЦСКА 1948 за победа срещу Берое - Отзивите след 1:0

Матераци: Не съм виждал Тюрам да напуска терена, когато ме обиждаха

Матераци: Не съм виждал Тюрам да напуска терена, когато ме обиждаха

Легендата на Интер Марко Матераци реагира остро на коментарите, които бившият играч на Ювентус Лилиан Тюрам направи напоследък по темата с расизма в италианския футбол.

Преди месец французинът заяви пред “Гадзета дело спорт” следното: “Белите играчи имат важна роля в това, трябва да надигнат глас. Човек, който не е бял, трябва да надхвърли себе си, за да стигне върха. Футболът е политика, икономика и капитализъм”. По време на “Фестивала на спорта” той също говори за расизма във футбола. “Не мисли като черен или като бял, нито като французин или сенегалец. Мисли като човешко същество. Ако искаме да сме по-интелигентни, трябва да започнем да назоваваме нещата така, както са. Има расизъм, сексизъм и хомофобия в Италия. Това не означава, че не обичам тази страна, а че искам да променя нещата”.

Тези думи обаче не се харесаха на Матераци, който даде за пример поведението на феновете към него по време на кариерата му като футболист. “Съгласен съм с Тюрам - аз съм против расизма. Въпреки това никога не съм виждал Тюрам да напуска терена, когато феновете пееха: “Матераци е к*чи син. Става въпрос за дискриминация и срещу белите, и срещу черните, и срещу к*чите синове”, категоричен беше бившият защитник по време на участието си на същото събитие.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти