Почетино: Реалността на Рамос е различна от тази през 2014-а

Почетино: Реалността на Рамос е различна от тази през 2014-а

Наставникът на Пари Сен Жермен Маурисио Почетино даде интервю пред Хорхе Валдано за Movistar+, в което говори за големите звезди в отбора.

За очакванията и реалността 

Може би реалността на Серхио Рамос е различна от тази през 2014-а или от тези на Меси и Неймар. Тези футболисти са големи шампиони, но трябва да се приспособят към реалността. Всички сме наясно, че те са най-добрите, но трябва да бъдат на своето ниво. Ако възвърнат обичайното си равнище, разбира се, че можем да постигнем всичко. Но борбата започва с това всеки да намери своята най-добра версия. Оркестърът трябва да е в синхрон. 

За трансфера на Лионел Меси

Той е световна фигура, може би е най-добрият за всички времена. Да разполагам с Лео е подарък от живота. Никой не очакваше края на престоя му в Барселона, дори самият той. Президентът, Леонардо и като цяло клубът свършиха голяма работа, за да подпишем с Меси. Създаде се огромно очакване не само в Париж, но и по целия свят. Харесват ми неговото естествено поведение и чувството му, че трябва да върне обичта, която е получил.

За ситуацията с Килиан Мбапе 

Винаги съм възприемал позицията на клуба като твърда. Идеята беше Мбапе да остане при нас и той е спокоен. Голям професионалист е и уважи ситуацията със своя договор. Килиан е интелигентно момче, млад е, но е и зрял. Като футболист е изключителен. Световен шампион. Той е настоящето и бъдещето. 

За Неймар

Той се разбира с всички и има голямо сърце. Насаме той е чувствителен и му харесва да прегръща хората. Неговата същност е добра. Също така той има състезателна, улична и дива природа, но е чудесен човек. 

За триото МНМ

Това, което най-много ценят, е спонтанността. Не търсят ориентир, а естественост. Искат да установят надеждни взаимоотношения, в които да се чувстват свободни да казват това, което мислят. Треньорът трябва да търси сътрудничество с играча и да не го подвежда. Това са големи имена, но колективното представяне е това, което ти дава възможността да печелиш. 

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти