Новият стадион на Милан и Интер ще бъде готов през 2024 година

Новият стадион на Милан и Интер ще бъде готов през 2024 година

Президентът на Милан Паоло Скарони е уверен, че новият стадион на отбора ще бъде готов след три години. Началото на края на емблематичния стадион "Сан Сиро" в Милано беше обявено през 2019-а, когато "росонерите" и Интер представиха двата проекта, избрани за новия им стадион. И двата клуба играят домакинските си мачове на "Джузепе Меаца", обикновено наричан "Сан Сиро". Очаква се планирането на новия стадион да започне след общинските избори в Милано следващия месец.

"Надявам се да го видим новият стадион готов през 2024-а или 2025-а. Работата може да започне в края на следващата година, когато всички подробности около планирането приключат. Тъй като това е 2022-а, добавям две години работа и казвам 2024-а. Все още е твърде рано да се даде план за строителството и за крайна дата", каза Скарони на събитие на клубната фондация.

Все още не е решено на кой от двата проекта, включени в списъка на избраните, ще бъде дадена зелена светлина. И още по-противоречиво дали да се разруши "Джузепе Меаца", който е построен през 1925 година и е най-големият стадион в Италия с капацитет от 80 000 места. Според италианските медии новият стадион може да донесе приходи на клубовете от Милано приблизително 120 милиона евро (140 милиона долара) годишно. "Това е фундаментално както за Милан, така и за Интер. Без нов стадион ще бъде много трудно да бъдем конкурентни в Европа", добави Скарони.

Още от Футбол свят

Виж всички