Еди Хърн: За реванша ни трябва нов план, защото Усик беше по-добрият

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн - бе многословен след поражението на партньора му от Александър Усик пред 65 хиляди зрители на стадиона на Тотнъм, с което украинският боксьор отне на британеца трите световни титли в тежка категория.

Усик шокира 65 хиляди в Лондон и срази категорично Джошуа за световните титли
Усик шокира 65 хиляди в Лондон и срази категорично Джошуа за световните титли

"Случват се такива неща в спорта. Антъни се опита да се боксира 12 рунда с вероятно най-добрия технически боксьор в света. Тази вечер Усик беше фантастичен. Не мисля, че като погледнем назад, ще кажем, че Джошуа се е представил добре, но може би това беше заради брилянтния Александър Усик.

Усик: Треньорът ми каза да не търся нокаут и го послушах
Усик: Треньорът ми каза да не търся нокаут и го послушах

Изглеждаше ми, че Джошуа се измаря с течение на мача и силата му изчезва, но отново - може би това беше заради майсторството на съперника му. Тони Белю също го каза преди двубоя - Усик кара опонентите си да се измарят психически с работата си на ринга. Украинецът беше дори по-активен, отколкото очаквах, но планът му за битката беше перфектен и заслужено се записа в историята като обединен шампион в тежка категория. Шапки долу пред него! По-добрият победи тази вечер.

Реваншът ще е много труден, но Джошуа още отсега говори за него, и то докато лекарите преглеждат окото му. На мен ми се стори, че има рана на дясното око, но той каза, че всичко е наред. Няма къде да се крием, реваншът е начинът да си върнем световните титли, а AJ точно това иска. Той каза, че от 9-ия рунд нататък не е виждал нищо с дясното си око заради подутината.

Не е мястото сега да кажа дали реваншът ще се случи веднага, защото трябва да се обсъди с треньорския щаб. Познавайки Антъни, той ще иска да се осъществи моментално. Но ще ни трябва и друг подход към сблъсъка, защото според продукцията тази вечер Усик беше по-добрият боксьор.

Това е спортът, когато се изправяш срещу най-добрите, може да се случи и да загубиш. Не можем обаче да сравняваме тази загуба с онази от Анди Руис, защото тогава всички бяха шокирани. Усик ще влезе в реванша с много увереност, както го направи и Руис, но ние трябва да се справим с предизвикателството. Битката беше рискована, но съм горд с Антъни, че винаги иска да се съревновава с най-добрите и не спира да го прави. Горд съм и че остана на краката си в последния рунд, въпреки че имаше травма.

Първото нещо, което AJ ми каза, беше, че трябва да ходи на тренировка в понеделник. Ще му бъде тежко в следващите дни, защото боксът е целият му живот. Но това е спорт и когато загубиш от по-добър противник, трябва да се изтупаш, да поздравиш победителя и да се върнеш по-силен", каза Хърн.

Още от Бойни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти