Вернер е бил на крачка от Байерн през 2018 година

Вернер е бил на крачка от Байерн през 2018 година

Нападателят Тимо Вернер е бил на крачка от трансфер в Байерн (Мюнхен) през сезон 2018/19. Той дори е имал подписан договор с баварците, но в последния момент е отказал да премине на "Алианц Арена", след като е разбрал, че нито треньора Нико Ковач, нито спортния директор Хасан Салихамиджич са одобрили трансфера му, твърдят "Шпигел" и "Билд".

Тогава Вернер още бе футболист на РБ Лайпциг, а сделката е трябвало да стане официално факт през сезон 2020/21. Ироничното е, че тогава начело на Байерн вече бе Ханзи Флик, който много харесва Вернер и искаше да го има в състава си.

Според информацията на "Шпигел", Вернер е подписал с Байерн, но без особено желание. Президентът Ули Хьонес е финализирал сделката, но малко по-късно играчът научава, че Ковач и Салихамиджич са против идването му на "Алианц Арена". Тогава той къса договора си с баварците.

Впоследствие през 2020 година Вернер премина от РБ Лайпциг в Челси, като тогава и самият играч е признал, че преди това е бил пред трансфер в Байерн.

Информацията за проваления трансфер на германския национал в Байерн стана известна покрай съдебното дело между неговите съветници Карлхайнц Фьорстерт и Мурат Локурлу, което ще влезе в съда на 28 септември.

Още от Футбол свят

Виж всички