Мъри: ЦСКА е малко по-напред игрово от нас, но няма страшно - имаме добри юноши

Наставникът на Левски Станимир Стоилов коментира днешната победа на сините с 2:0 над Марек в Дупница и предстоящия шампионатен мач срещу ЦСКА - София. Мъри обяви, че червените са малко по-напред игрово от неговия тим, който има и проблеми с контузии на основни футболисти, но успокои всички, че сините имат добри юноши и ако трябва, те ще влязат в неделното дерби.

Нов на "Герена" донесе първа победа за Левски при Мъри
Нов на "Герена" донесе първа победа за Левски при Мъри

"Задачата, която имахме, я изпълнихме. Радвам се, че има такива традиционни и исторически клубове като Марек. За съжаление от годините, в които съм идвал тук, нищо не се е променило.

През първото полувреме имахме много моменти и трябваше да отбележим поне трети гол, за да затоврим мача. През второто намалихме темпото.

Като потенциал можем и трябва да играем много по-добре.

За съжаление, изиграхме един мач на добър ритъм в София и веднага трима травмирани. Имаме проблеми, ще ротираме и ще търсим най-добрите решения. Една от целите е да продължаваме напред за Купата.

Днес също имам доста забележки. Предстоят два мача с моментни лидери в първенството. За нас е предизвикателство и се надявам да се представим добре.

Една победа над ЦСКА ще ни даде самочувствие и увереност. ЦСКА е малко по-напред игрово и като самочувствие, защото две години поред играят в групи на Европа. За нас е важно да покажем левскарския дух. Ако не се възстаовят футболистите, имаме добри юноши - няма страшно.

Бари се старае много. С добра динамика и дисциплина е, може би му липсва голът.

Костадинов изпълни това, което трябваше да изпълни. Има сериозен оптенциал, но мисля, че паузата, която е имал заради операцията, не му дава да разгърне оптималните си възможности.

Привържениците са останали и държат клуба на високото ниво. Трябва да им се отблагодарим с добри игри, а не само да им ръкопляскаме", разясни Станимир Стоилов.

Снимки: Владимир Иванов

Още от БГ Футбол

Виж всички