Гледай на живо

Португалия - Уругвай 2:0

Вратарят на Милан с трогателно послание срещу расизма

Вратарят на Милан Майк Менян написа трогателно послание срещу расизма, след като стана жертва на обиди по време на мача с Ювентус (1:1) от четвъртия кръг на Серия А в неделя в Торино. Той бе наричан негър, маймуна и други епитети от разбесняли се привърженици на “Старата госпожа”, като инцидентите се случиха на загрявката. 

Вратарят на Милан стана мишена на расистки обиди (видео)
Вратарят на Милан стана мишена на расистки обиди (видео)

“Докато гледаме на случилото се като на изолирани инциденти, историята ще се повтаря отново и отново”, пише Менян в социалните мрежи. “Какво очаквате да кажа? Че расизмът е лош, а тези фенове са глупави? Не е това. Нито съм първият, нито ще съм последният играч, който преживява това. Как да преборим расима на стадионите? Ефективно ли е това, което правим? Намирам се в клуб, който прави всичко възможно срещу дискриминацията. 

Но трябва да положим още усилия срещу това явление, което е много по-голямо от футбола като цяло. Знаят ли хората, които вземат решения, какво е за нас и семействата ни да ни третират като животни? Как да обясня, че това се случва пез 2021 година? Аз не съм жертва на расизма. Аз съм Майк, изправен, черен и горд. Докато имаме трибуна и гласът ни се чува, ще продължаваме да го правим, за да променим ситуацията”, написа още Менян.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти