Отлично представяне на българите в Световния и Европейски шампионат по мотокрос

Отлично представяне на българите в Световния и Европейски шампионат по мотокрос

Отлично се представиха българските състезатели по мотокрос във финалите на Европейския шампионат и в 10-ия кръг Световния шампионат по мотокрос в Риола Сардо, Сардиния, Италия. Трасето е много трудно, въпреки че е познато на нашите състезатели, които обаче рядко имат възможност да карат на изцяло пясъчно трасе у нас. 

В ЕМХ65 Дани Цанков от "М6 Ямаха рейсинг тийм" с "Ямаха" записа 10-то и 12-то място в двата манша, което му отреди 9-то място в крайното класиране. Победител е Лукас Леок от Естония с „Husqvarna“. В ЕМХ85 Венцислав Тошев от "Мото Спорт Варна" с "Хускварна" преодоля квалификациите и записа 32-ро и 35-то време в маншовете. 

Шампион в класа е чехът Витеслав Марек с КТМ. В 10-ия кръг на Световния шампионат в MXGP Майкъл Иванов от "АИТ Рейсинг Тийм" с 'Хускварна" направи страхотно каране и записа 23-то и 24-то място в двата манша. Победител в кръга стана Джефри Херлингс от Нидерландия с КТМ. 

В МХ2 съотборникът му Николай Малинов с КТМ зае съответно 22-ро и 26-то място в маншовете, а титлата спечели Том Виале от Франция с КТМ. 

За Майкъл Иванов и Николай Малинов това беше и официална тренировка преди предстоящото им участие в края на седмицата в Световната купа на Нациите по мотокрос, която ще се проведе в Италия. В Мантова към тях ще се присъедини и Петър Петров с "Honda", а мениджър на отбора е Джанмарко Сантучи.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти