Тифозите на Лацио трогнаха до сълзи Стракоша след нелепия му автогол

Вратарят на Лацио Томас Стракоша се просълзи по време на загрявката преди равенството 2:2 между римляните и Каляри на “Олимпико”.

Комичен автогол зарадва Галатасарай, юноша на Челси лиши Марсилия от успех
Комичен автогол зарадва Галатасарай, юноша на Челси лиши Марсилия от успех

Причината, поради която вратарят се трогна, беше транспарантът, който тифозите на отбора опънаха зад вратата на домакините. Ултрасите от “Курда Норд” използваха цитата от поемата Божествена комедия на Данте: “Не им обръщай внимание, просто погледни напред и продължи”. По този начин феновете изразиха подкрепата си към Стракоша след невероятно нелепия му автогол, който коства загубата на Лацио с 0:1 от Галатасарай в Лига Европа.

“Нямам думи да опиша това, което почувствах днес, излизайки на терена под аплодисментите и скандиранията на името ми, изразяващи вашата обич. Опитах се, но не успях да сдържа сълзите и единственото нещо, което мога да кажа, е БЛАГОДАРЯ НА ТИФОЗИТЕ ЛАЦИАЛИ ЗА ВАШИТЕ ПОДКРЕПА И ПРИВЪРЗАНОСТ. ТОЗИ МОМЕНТ ЩЕ ОСТАНЕ В СЪРЦЕТО МИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ…Сега ще работя здраво, за да доведа Лацио там, където заслужава да бъде”, написа Стракоша в Инстаграм след мача, в който беше резерва.

26-годишният вратар е в клуба от 2012-а насам и има 178 мача с екипа на "орлите".

Още от Футбол свят

Виж всички