Героят за Аякс: Все още не мога да повярвам какво се случи

Героят за Аякс: Все още не мога да повярвам какво се случи

Героят за Аякс при убедителната победа над Спортинг (Лисабон) снощи Себастиан Але изравни рекорд на легендата Марко Ван Бастен от преди 29 години. Але вкара четири гола за убедителното 5:1 на старта на Шампионската лига. Французин по паспорт, но с майка от Кот д'Ивоар, нападателят направи своя дебют в най-комерсиалния футболен турнир и то с четири гола. Така той повтори постижението на легендарният нидерландски нападател Марко ван Бастен, който вкара четири гола за Милан във вратата на ИФК Гьотеборг през 1992-а година.

Себастиан Але се развихри за погром на Аякс в Лисабон
Себастиан Але се развихри за погром на Аякс в Лисабон

"Все още не мога да повярвам какво се случи. Това е някакъв сън! Не мога и да очаквам нещо повече от това. В момента просто съм щастлив и ще се опитам да се насладя на момента. Преди мача се опитах да не се поддавам на емоциите, защото да играя в такива мачове на подобно високо ниво- това е мечта! Просто бях концентриран върху съперника и върху своята работа. Искам още един път да благодаря на съотборниците ми за всичко това, което се случи, казва 27-годишният футболист, продукт на школите на Бретини (Париж) и Оксер.

"Отборът игра великолепно. Това беше много силно представяне на целия тим. Всички бяха невероятни. И не само от гледна точка на физиката, но и като тактическо представяне. Играхме доста силно и не позволихме на противника да диша спокойно. И всичко това като гост, трябва да се отбележи, казва още снажният голмайстор, който е национал на Кот д’Ивоар.

Още от Футбол свят

Виж всички