Тити Папазов: Договорът с Лукойл изтече, водим преговори с много компании

Старши треньорът на баскетболния Левски Константин Папазов даде обстоен коментар след отпадането на "сините" от Шампионската лига. Както е известно, шампионите на България допуснаха тежко поражение от украинския Прометей с 56:96 и се сбогуваха с европейското си приключение за настоящия сезон. По-важното в случая е, че след мача Папазов призна, че договорът на клуба с компанията Лукойл е изтекъл и в момента ръководството на тима води преговори за нов генерален спонсор.

Левски Лукойл се блъсна в стената “Прометей” и отпадна от ШЛ
Левски Лукойл се блъсна в стената “Прометей” и отпадна от ШЛ

"Няма нищо нереално в този резултат. Ние много добре знаем класата на съперника. Не беше реално това, което направихме в началото. Играехме с много настроение и много емоция - все пак това беше идеята, да се стараем и да няма никакво напрежение. Знаехме, че в един момент ще закъсаме, особено при ситуацията с фауловете на високите ни - Станислав Ваклинов и Цветомир Чернокожев. За нас най-важното е сега да успеем да направим отбор в движение. Много ни закъсня подготовката по обективни причини. Бюджетът в движение се прави и аз се надявам до края на септември да имаме възможност да привлечем и допълнителни играчи, защото в този състав сме доста съкратени.

Изключително голяма загуба за нас е отсъствието на Христо Захариев, който като опитен играч можеше да ни даде малко по-голямо самочувствие в нападение. Те ни прекършиха и ние влязохме в една тежка серия. Няма нищо нереално.

Отборът е Левски. На този етап със сигурност договорът ни с Лукойл е изтекъл и не е подновен и е много вероятно да не бъде подновен. Ние водим преговори с много компании, но накрая взехме една стратегия да се борим без много да шумим. Проведохме много срещи и имаме добри изходни позиции в разговорите, които водим. Благодаря и на тези, които отказаха, защото доста компании ни обърнаха внимание. Можем да бъдем безкрайно благодарни за всичко, което Лукойл направи за Левски. На този етап нямаме никакво потвърждение за генерален спонсор. Вярвам, че сме в добър път и ще има развитие към края на месеца

Аз съм отговорен човек и докато нямаме 100% сигурност за бюджета, с който разполагаме, не можем да харчим, преди да имаме парите. С повечето от състезателите сме непрестанно заедно и мога единствено да им благодаря, че се отнесоха изключително отговорно в тези три седмици, в които работихме, и които са крайно недостатъчно. С тях може да има някакво изчакване и забавяне, но с чужденците е различно. За тях това е бизнес. По никакъв начин не искам да предприемаме рискове със скъпи чужденци, които после не можем да си позволи. Аз съм оптимистично настроен и вярвам, че ще имаме положителен резултат.

За Левски е най-важно да успее първо да съхрани тези състезатели, които има в момента. След това целта е да направим отбор, който да отговаря на амбициите на Левски. Може да се класираме 10-и от 10 отбора, но в началото можем да започнем с една амбиция, и тя е да бъдем шампион. Победата е синоним на Левски. Днешният мач по никакъв начин не ме притеснява. Това са в момента обективните реалности и аз не съм се предал. Смятам, че не би било нормално в София да няма баскетбол. Трябват ни минимум двама чужденци. Христо Захариев вероятно ще бъде 5-6 месеца аут, така че отиват и към трима. А да имаме отбор, който да доминира, ни трябват петима.

Засега оставам. Когато всичко се подреди, ще подредим и другите неща.

Силно се надявам епицентърът на българския баскетбол да остане в София. Градът няма да остане без отбор, това е сигурно. На мен ми се е случвало през 1994-а, когато нямаше нито един отбор в София и като президент успях да спася Славия. Левски ще бъде отново, в какъвто и вид да бъде, поне докато аз съм собственик на този клуб. Аз съм оптимист, защото хората, с които работя, заслужават много. Виждам съпричастност в разговорите, които водим с компаниите. Вътрешно съм убеден, че ще успеем да направим и отбор, който да отговаря на амбициите, които е имал винаги Левски.

Председател на клуба съм аз. Тодор Стойков също е един от нас и когато той иска да бъде в Левски, ще бъде в Левски. Той беше представител на Лукойл и доста отговорно изживява това, което се случва. Не му е приятно, защото той беше човекът, който защитаваше и представляваше интересите на компанията. Не можем да се сърдим на никой. Трябва да бъдем коректни, да гледаме позитивно и да вярваме. Докато разполагаме с такива български играчи, ние ще можем да печелим време. Най-малкото заради момчетата вярвам, че нещата ще се получат", заяви Тити Папазов.

Още от Баскетбол

Виж всички