Нийл Робъртсън иска по-кратък формат на Световното по снукър

Нийл Робъртсън иска по-кратък формат на Световното по снукър

Носителят на “Тройната корона” Нийл Робъртсън се изказа противоречиво по повод формата на Световното първенство по снукър, което, според него, се провежда в остарял вид и има нужда от “освежаване”. 

“Имам известни проблеми със Световното първенство, защото форматът е прекалено дълъг. Мачовете се проточват ненужно, аз самият съм бил въвличан в прекалено фрагментарни и биткаджийски фреймове. Това често ме е потискало, случи се дори тази година, въпреки че се бях зарекъл да не се получава повече така. 

Аз лично не харесвам формата, защото е остарял и може да бъде скучен. Никога не съм гледал мач във формат от 35 фрейма от началото до края. Няма да накараш някой фен да гледа от началото до края, той ще се включва отвреме навреме за някоя сесия, но не и за целия мач.

Хората обаче гледат с интерес финала на “Мастърс”, например. За мен формат до 19 фрейма е оптимален, може би и най-много до 25. Не ни трябват 33 и 35. Според мен Шампионатът на Обединеното кралство се съживи много с форматите до 11 и 17. Играчите го приемат много добре и не се притесняват от прекалено дълги мачове.

Естествено, приемам, че си е моя грешка, когато губя концентрация във формати до 33 и 35. Просто за играчите тези дълги мачове изглеждат по-скоро като няколко по-кратки един след друг. Може би ще е най-добре да играем до 19 до четвъртфиналите на световните първенства и оттам нататък до 25”, сподели Робъртсън в подкаста Talking Balls.

Още от Снукър

Виж всички