Христо Стоичков шокира "лъвиците", разговаря с Александър Боричич

Христо Стоичков шокира "лъвиците", разговаря с Александър Боричич

Христо Стоичков шокира женския национален отбор четири часа преди 1/8-финала на Европейското първенство срещу Швеция в Пловдив. Без никой да знае, Кавалерът на "Златната топка" пристигна в хотела, а по нареждане на медицинския екип всички състезателки на треньора Иван Петков се бяха събрали в залата за обяд. Официалната версия беше специален брифинг за старта на елиминационната фаза.

Когато Стоичков влезе, емоциите изригнаха като вулкан. Камата поздрави по отделно всяка от националките ни, както и треньорския щаб. В последните месеци легендата непрекъснато следи мачовете на България и изпраща поздравителни съобщения в социалните мрежи в подкрепа на "лъвиците".

"Страхотни сте, следя ви във всеки мач", каза Стоичков. "Вие носите гордост на България. Продължавайте да го правите все така. Очаквам да биете категорично Швеция, да отидете на финалната четворка в Белград."

След това най-великият български футболист седна сред отбора и президента на БФ Волейбол Любо Ганев за едно следобедно кафе.

Когато емоциите от изненадата утихнаха, дойде ред и за още една важна среща. Стоичков се видя с Александър Боричич, президент на Европейската конфедерация CEV. Двамата дълго разговаряха за спорта на балканите, а имат и общ голям приятел – известният сръбски певец Мирослав Илич.

"Вие бяхте страхотен футболист, един от най-великите, който нашият регион е раждал", каза Боричич, който е легенда на Цървена звезда.

"Нашите народи – българи, сърби, румънци, македонци, трябва отново да станем голяма сила в спорта", призова Стоичков. "Години наред всички се съобразяваха с нас. Отново трябва да стигнем високо."

Боричич и Стоичков са сред ВИП-гостите на мача България – Швеция в зала „Колодрума“. Очаква се залата да е препълнена.

Снимки: Костадин Андонов за БФВ

Още от Волейбол

Виж всички