Фенклубът, който се "шинира" заради машината Мира Паскова

Фенклубът, който се "шинира" заради машината Мира Паскова

Да си част от магията, но да гледаш отстрани. Може би това e най-голямото наказание за всеки спортист. За нещастие това се случи на българската волейболистка Мирослава Паскова.

Тя е част от националния тим, който днес (28 август) излиза на осминафинал на европейското първенство срещу Швеция. Мача може да гледате пряко по RING.

Момичетата на треньора Иван Петков със сигурност тръпнат в очакване да се завърнат в залата и да постигнат нова победа. А там ги чакат едни от най-атрактивните, емоционални, шумни и изобретателни фенове! Говорим за привърженици, които са готови да сложат "шини", за да покажат колко много обичат волейбола и българските "лъвици". А причината е Мирослава Паскова - една от най-непримиримите в състава, която контузи ръката си в началото на европейското приключение.

"Идеята хрумна на мен, жена ми и дъщеря ми изработиха шините и ги нарисуваха", разказва Емил Николов.

На ръцете на Емо, Роси и Никол пише "Чакаме те!", "Мира П." (Тъй като в отбора има две волейболистки с името Мира - Паскова и Мира Тодорова) и "Машина!"

"Знаете, че я наричаме "машина", защото е двигател, защото никога не се отказва и вади отбора в най-тежките ситуации", обяснява Роси.

Паскова вече е виждала акцията на фенклуба. И е трогната от нея.

"За първи път се разчувствах така преди мач. Видях ги още преди да вляза в залата. За мен е трогателна цялата тази подкрепа и към мен и към момичетата. Да, бяхме подготвени, но най-важен е седмият играч", казва волейболистката, която ще изгледа останалите мачове на "лъвиците" отстрани заради контузията.

Във фенклуба, обаче си пожелават да видят този нейн непримирим дух на терена, в съотборничките ѝ.

"В най-трудните ситуации тя всъщност е най-непоклатима и със страхотен хъс и дух. Успява да даде най-доброто от себе си. Предстоят ни трудни мачове... И ако могат да вземат от точно този дух на Мира", казва Роси.

А Паскова признава, че се вълнува! Дори когато не е на игрището!

За нея отстрани е по-тежко. Но пък е оптимист.

"За мен ще бъде чест да бъда с тях на игрището, за съжаление не съм. Искам да останат така заедно, всичко е постижимо, сега са на гребена на вълната, нека си останат там", пожелава си Мира.

btvnovinite.bg

Още от Волейбол

Виж всички