Scottish Open в снукъра ще се проведе в Уелс с големите звезди

Scottish Open в снукъра ще се проведе в Уелс с големите звезди

Големите звезди в снукъра са потвърдили участие в Откритото първенство на Шотландия, което по ирония на съдбата ще се състои в уелския град Ландудно между 6 и 12 декември. Квалификационните мачове на играчите от топ 16 ще бъдат изиграни в самата зала, където ще се проведе и основната фаза.

Сред участниците са Марк Селби, Рони О’Съливан, Нийл Робъртсън, Джъд Тръмп, Шон Мърфи, Марк Уилямс и Джон Хигинс. Интересното е, че в програмата за първи кръг фигурира и Дин Дзюнхуей, но името му не се споменава в материала на World Snooker Tour, което може да е и поради съмнение, че китаецът ще успее да участва.

Селби, който разгроми О’Съливан на финала миналата година, ще започне срещу Шон Мадокс, а Ракетата се изправя срещу Доминик Дейл. Мърфи ще играе с жена - трикратната световна шампионка Нг Он Йее, която засега още не може да се пребори с противоепидемичните мерки и да започне дебютния си сезон в професионалния тур.

Хигинс е изтеглен срещу Алфи Бърдън, а Тръмп среща Робърт Милкинс, докато Робъртсън ще играе с Бен Ханкорн. Любопитното е, че потенциално на 1/16-финалите О’Съливан може да се изправи срещу Стивън Хендри, но е спорно дали и двамата ще достигнат до тази фаза.

Вижте тук целия жребий!

Още от Снукър

Виж всички