НВЛ утвърди участниците в Суперлигата, Висшата лига и Демакс лигата🏐

НВЛ утвърди участниците в Суперлигата, Висшата лига и Демакс лигата🏐

Всички 16 отбора, които имат право на участие в Суперлигата за сезон 2021/22, са подали заявки и са утвърдени за участие в новия сезон. Това съобщи президентът на Национална волейболна лига Живко Желев. Срокът бе 15 юли, а до 5 август НВЛ трябваше да потвърди състава на групата.

НВЛ предлага участниците в Суперлигата с дублиращи отбори във Висшата лига🏐
НВЛ предлага участниците в Суперлигата с дублиращи отбори във Висшата лига🏐

"Направили сме някои предложения за корекции по правилника на Суперлига и сме запознали с тях клубовете за мнения и допълнителни предложения. Очакваме до 10 август да ни бъдат входирани, след което ще насрочим дата за работна среща с клубовете, за да ги коментираме и заложим за новия сезон. Предстои да направим предложения за корекции по Правилниците и на Висша лига и Демакс лига", каза за BGvolleyball.com Живко Желев.

82 Финал за купата на България: Марица - ЦСКА

"В пълен състав от 8 отбора ще започне и женското първенство. Всички участници от миналата година в Демакс лига потвърдиха участие. Известни корекции има в състава на двете групи във второ ниво от волейболния шампионат при мъжете - Висша лига. Не бе подадена заявка от Люлин (София), които няма да играят във Висша лига-запад. На този етап групата остава с 8 отбора, както и миналата година. Висша лига-изток също запазва броя отбори от изминалия сезон - 6. Поканихме Велики Преслав да се включат в Източната група, като отбор достигнал до плейофите от А НВГ и получихме потвърждение. Очакваме до 10 септември да разберем дали и колко клуба от Суперлига ще се включат с дублиращи отбори, с което да бъдат окончателно ясни съставите на двете групи във Висша лига, за да изтеглим жребия за програмата", допълни Желев.

Още от Волейбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти