Господинов: Много съм амбициран за това ново предизвикателство

Господинов: Много съм амбициран за това ново предизвикателство

Бившият старши треньор на Левски 2014 Николай Господинов ще бъде дясната ръка на Мануел Марков в треньорския щаб на женския Монтана 2003. Ето какво сподели Господинов, след кат официално зае поста помощник-треньор в клуба.

Николай Господинов ще бъде новият помощник-треньор на Монтана 2003 🏀
Николай Господинов ще бъде новият помощник-треньор на Монтана 2003 🏀

"Първо искам да благодаря на Мануел Марков, г-н Злати Живков и Петрана Петкова за поканата да работим заедно, и за доверието им към мен. С Мануел Марков се познаваме много добре и сме работили заедно в Левски, и мисля че двамата имаме сходна визия и идеи за баскетбола и за равитието на клуба, така че това ще е един плюс за нас в съвместната ни работа. Амбициран съм изключително много за това ново предизвикателство и да помогна с каквото мога на отбора с натрупания от мен опит с работата ми в чужбина през последните години. Допълнително ме мотивираха думите и амбицията на г-н Живков и визията му за развитието на клуба в срещата ми с него.

В годините той е доказал, че в един малък град като Монтана, в тези тежки времена, може да има няколко спорта и то на изключително високо ниво за стандартите на България, та дори и за Европа, и продължава да го прави, което заслужава само адмирации. Монтана е клуб с доказани големи традиции в женския баскетбол и с отлична организация, така че това също бе един голям плюс за моето решение да се присъединя към този страхотен екип от професионалисти и да откажа оферта за работа в чужбина.

Надявам се през новия сезон да създадем един наистина добър и боеспособен отбор, създаден от хомогенна сплав между опитни баскетболистки и млади такива, които да получават повече шанс за изява. Отбор, който да практикува атрактивен и агресивен баскетбол и да радва феновете на Монтана. Надявам се, че с много работа, вяра и търпение, ще успеем да постигнем добри резултати и да радваме уникалните фенове на баскетбола в Монтана, които са доказали, че са една наистина компетентна и вярна публика, подкрепяща винаги отбор си”, сподели Господинов пред официалната страница на БК Монтана във "Фейсбук".

Снимки: Sportal.bg

Още от Баскетбол

Виж всички