Нидерландска легенда поема националния тим на Ирак

Нидерландска легенда поема националния тим на Ирак

Опитният нидерландски футболен треньор Дик Адвокаат беше назначен днес за селекционер на националния отбор на Ирак. Задачата пред Адвокаат е да ги класира за Световното първенство в Катар през 2022-а година, след като тимът стигна до финалната права. Негов помощник ще бъде бившият старши треньор на Ботев (Пловдив) Желко Петрович, който напуска Вилем II (Тилбург) и отива асистент на Адвокаат в азиатската страна.

 Петрович не само успя да спаси Вилем II от изпадане, но и беше избран за треньор на месеца в една от анкетите. Сега близките му отношения с опитния специалист са изиграли роля да бъде извикан в националния отбор на Ирак. Ирак стигна до третия и последен квалификационен кръг в зона Азия, където попадна заедно с Иран, Република Корея, ОАЕ, Сирия и Ливан. В другата група В също са шест отбора. Първите два състава от всяка група отива директно на Мондиал 2022 в Катар, а заелите третите места играят бараж за още една позиция.

 Все още обаче няма яснота къде тимът на Ирак ще играе домакинските си мачове, тъй като обстановката в страната не е особено спокойна. Същото е положението в Сирия, които обаче заявиха домакински стадион в Йордания. Още повече, че Ирак стартира мачовете срещу Република Корея на 2-и септември като гост, а пет дни по-късно трябва да приеме регионалния съперник Иран.(

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти