Мартин Атанасов пред Sportal.bg: Имаме огромен шанс да се класираме в топ 4 на европейското

Волейболните национали вече две седмици се подготвят в София за Европейското първенство, което ще се проведе от 1 до 19 септември в Чехия. От понеделник играчите на селекционера Силвано Пранди ще пренесат заниманията си в Самоков, където ще изиграят и четири контроли - по две срещу Хърватия (5 и 6 август) и Нидерландия (13 и 14 август).

8 Интервю с волейболния национал Мартин Атанасов

Преди това екипът на Sportal.bg посети една от тренировките на трикольорите в зала “Христо Ботев”, като обърнахме специално внимание на посрещача Мартин Атанасов. Той говори пред нашата камера за подготовката, пропуснатата златна възможност за класиране на Олимпиадата в Токио и очакванията за европейското.

“На мен ми е мечта да спечеля медал с националния отбор, без значение в какъв форум. Важното е да няма контузии, всички да са във форма, да можем да се представим на максимално добро ниво. Формата е много важна, затова започнахме по-рано подготовката. От другата седмица започваме в Самоков. Там вече ще можем да се съсредоточим върху тренировките и с навлизането в добре форма и възстновяване. Ако навлезем в добра форма, имаме огромен шанс да се класираме в топ 4 .”, заяви Мартин Атанасов пред Sportal.bg.

8 Интервю с волейболния национал Мартин Атанасов

Волейболният национал, който е работил с Пранди на клубно ниво във френския Шомон, коментира и колко му помага сработката с Професора.

“Много ми помага. Понеже две години бях с него във Франция, знам как работи, знам неговата система на игра, която изисква от състезателите. Отначало ми беше лесно, защото повечето момчета не знаеха за какво става въпрос, а аз бях предварително подготвен.”, допълни посрещачът.

8 Интервю с волейболния национал Мартин Атанасов

Какво още сподели Мартин Атанасов, вижте в нашето видео:

Снимки: Спасияна Сергиева

Още от Волейбол

Виж всички