Българките превзеха индивидуалните статистики на Европейския Чалънджър

Българките превзеха индивидуалните статистики на Европейския Чалънджър

Националният отбор на България по баскетбол за девойки U18 продължава с блестящото си представяне на Европейския Чалънджър в София. Селекцията на Лъчезар Коцев наниза три победи в първите си три мача от надпреварата и в момента заема втората позиция в група “D” с актив от 3-0, какъвто е и балансът на лидера Словения. 

Огромна роля за силната игра на българския тим имат Илияна Георгиева и Деана Стояновска, които са сред трите най-резултатни баскетболистки на Чалънджъра. Георгиева е №1 по средна резултатност след първите три мача с по 25.7 точки на сметката си, докато Стояновска е на трета позиция с по 20.7 точки на двубой. Тя обаче може да се похвали с най-високия процент успеваемост от полето - 68%, както и с най-точната стрелба от тройката - 67%.

Българската гвардия заема челни позиции и в индивидуалните статистики за борби и чадъри. При овладените топки отново Георгиева блести със своите 9.3 борби, колкото има и Микаела Дамянова. Двете си делят 11-ата позиция в подреждането. При блокираните изстрели Дамянова се нарежда на трето място с по 2.3 чадъра средно на двубой. Георгиева е пета с 2.0.

При асистенциите Деана Стояновска и Микаела Дамянова са съседки в класирането, като първата е на шесто място с по 5.0 завършващи подавания, докато втората е на седмо с по 4.7. Най-полезна в българския състав е Илияна Георгиева със средно КПД от 26.7, което ѝ отрежда второто място в общото класиране.

Днес българският отбор почива, а утре продължава борбата си в група “C”. Опонент на младите “лъвици” е Словения, като спорът за първата позиция в потока започва от 20:00 часа в зала “Триадица”. 

Снимки: FIBA

Още от Баскетбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти