Ханзи Флик поема щафетата от Льов на 10-и август

Новият национален селекционер на Германия по футбол Ханзи Флик ще бъде представен на 10-и август във Франкфурт, съобщава електронното издание на Кикер. Бившият наставник на Байерн (Мюнхен) заема поста от Йоахим Льов, който напусна след края на Евро 2020. 

Германия има една титла от 1996-а година насам, вече не е онова страшилище от 80-те и 90-те години, но отпадането в групата на Мондиал 2018 и сега на осминафинал на Евро 2020 дойде в повече на шефовете. До първите си мачове като национален треньор през септември, когато се подновяват Световните квалификации, Ханзи Флик трябва да направи няколко крачки. 

Една от тях е да намери нов треньор на вратарите, след като Андреас Кьопке също обяви напускането си в знак на солидарност с Льов. Също така не е ясно и дали той ще продължи да разчита на ветераните Томас Мюлер (на 31) и Матс Хумелс (на 32 години). Дуото беше извадено от групата за Световното през 2018-а година, но под обществен натиск и с желанието на опитни и важни играчи като Мануел Нойер бяха върнати за Европейското. 

Успокояващото е, че първата среща на Флик е на 2-и септември в Лихтенщайн, последвани от домашен дебют срещу Армения на 5-и и мач с Исландия три дни по-късно. Германия не върви добре в група J на квалификациите за Катар 2022, след като падна 1:2 от Република Северна Македония през март. Именно северномакедонците и Армения са водачи в квалификационната група.

Още от Футбол свят

Виж всички