Дамбраускас: Беше много трудно, но мачовете в ШЛ са точно такива

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас сподели първите си впечатления след успеха на тима с 3:1 над Мура в мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига.

Трудно, но заслужено: Лудогорец продължава да мечтае за групите на ШЛ
Трудно, но заслужено: Лудогорец продължава да мечтае за групите на ШЛ

"Беше много трудно. В Шампионската лига са точно такива мачовете. Ние реагирахме добре след допуснатия гол. Вкарахме хубави голове. Очаквахме те да се отворят, да играят по-настъпателно и това се случи. Смятам, че това бяха два много добри мача за нас. Мисля, че Мура пристигна днес организиран, с план. Накара ни да се чувстваме дискомфортно. Макар да поведохме през първото полувреме, те определено ни оказаха голям отпор. Може би ни липсваше малко енергия, острота, решителност. Ако погледнем към статистиката и физическите показатели на играчите, със сигурност времето повлия на това. Не ни позволи да сменяме по-често позициите си и да бъдем гъвкави. Все пак успяхме да си гарантираме европейски футбол до декември. Имаме още една възможност да направим следващата крачка по пътя към групи на Шампионска лига", започна Дамбраускас.

30 Лудогорец - Мура

"Най-важното е да не сваляме крака от педала на газта, когато вкараме първи гол, а да търсим още голове. С риск да се повторя, доминация с топка в крака и владение на топката около 70 процента е нещо добро за нас. Когато сме с нея, обхождаме вратата на противника, усещаме, че държим двубоя в наш контрол. Щастлив съм, че вкарахме три попадения", добави още той.

"Искаме да изградим добра група от футболисти, която да доминира с топка в крака. Мисля, че се представихме на необходимото ниво. В двубоите от ШЛ трябва да сме по-умни. Няма как да игнорираме грешките и от утре започваме да работим над тях и да се готвим за следващия двубой, който не е по-малко важен.

30 Лудогорец - Мура

Не мисля, че можем да кажем, че Олимпиакос е толкова голямо препятствие или не толкова голямо. Всички знаете колко голям тим са те. Най-важното за нас е да се подготвим за съботния мач – физически и тактически. Ние искаме топката и да покажем колко сме добри, вълнувайки нашите фенове с футбола, който играем. Щастливият играч е добър играч", завърши Валдас Дамбраускас. 

Снимки: Борислав Трошев

Още от БГ Футбол

Виж всички