Нови имена при девойките за Чалънджъра U18 в София

Нови имена при девойките за Чалънджъра U18 в София

Няколко нови имена се появиха в групата на българския национален отбор за девойки до 18-годишна възраст. Тимът ни от утре ще се впусне в ново предизвикателство – Европейски Челънджър за тази възраст в зала „Триадица“.

Лъчезар Коцев направи малки промени в състава, който игра при „каките“ преди две седмици. От групата отпадна Яна Карамфилова, като тя се включи в подготовката на върховия си набор за Челънджъра във Финландия за 16-годишни. ФИБА забранява на състезатели при подрастващи да играят в повече от две състезания. От групата отпаднаха и по-големите Златка Маданкова, Виолета Григорова и Габриела Ангелова.

Така, в деня на Техническата конференция на турнира, щабът определи в турнира в София от утре да участват: Валентина Веселинова (Славия), Виктория Иванова (Шампион 2006), Ванина Василева (Шампион 2006), Микаела Дамянова (Шампион 2006), Андреа Николова (Септември 97), Паолина Гочева (Черно море Одесос), Диана Несторова (Шампион 2006), Радина Илиева (Септември 97), Илияна Георгиева (Италия), Маргарита Иванова (Левски), Деана Стояновска (Берое Стара Загора) и Йоана Вълчева (Италия).

България започва утре срещу Швейцария, а на 28 юли ще се изправи срещу силния тим на Украйна. В третия ден от турнира (29 юли) е срещата срещу Северна Македония. След ден почивка, на 31 юли момичетата, водени от Лъчезар Коцев ще играят срещу Словения, а в последния ден от турнира съперник на тима ни е Албания.

Още от Баскетбол

Виж всички