Високи скорости и много адреналин в "Боровец Оупън Къп 2021"

Високи скорости и много адреналин в "Боровец Оупън Къп 2021"

Боровец беше домакин на едно от най-големите за сезона състезания по планинско колоездене в България - “Боровец Оупън къп”. Събитието беше трети кръг от държавния календар по спускане и Виваком Даунхил Сериите за годината, като по традиция бе част и от международния календар, носещо точки на победителите за световната ранглиста.

Над 120 участници от Франция, Италия, Германия, Шотландия, Гърция, Великобритания, Испания и България се спуснаха по 2400 метровото, скоростно и доста прашно състезателно трасе в Боровец Байк Парк. Най-бърз в неделния ден, когато се проведоха финалите на състезанието, беше италианецът Албер Ханес, който спря хронометъра на 3:50.74 минути.. Втори след него се класира младата надежда на Гърция - Александрос Топкароглу с време 3:54.06 минути, трети в категория мъже елит остана Ян Гуине от Франция.

Най-добри резултати от българите постигнаха Стивиан Гатев от клуб Хоталилч, който се класира 4-ти в елита с време 3:56.42 минути и едва 16 годишния Димитър Мазнейков от Райдърс Юнайтед с време 3:57.69 и 6-то време в елитната категория на мъжете.

В категория мастърс най-добро време от 4:11.13 постигна испанеца Джорди Баго, следван от Росен Ковачев от Гравити и Филип Станев от Райдърс Юнайтед.

При юношите първи е Калоян Янкулов от Кайлъка Райдърс, втори Луис Макай (Шотландия), а трети остана Виктор Василев от Слаш.

Категорията на най-малките между 13-14 години беше много оспорвана, а най-бърз беше Борислав Цачев от Райдърс Юнайтед, следван от Георги Георгиев от Маунтин Райдърс и Калоян Димитров от Хоталич. При дамите златото завоюва Деница Тошева от Райдърс Юнайтед.

За победителите в отделните категории имаше подготвен примамлив паричен и предметен награден фонд.

Предстоят още 3 кръга от даунхил сериите за годината, а следващата спирка е в Ботевград на 14-15 август, следва състезанието в Чепеларе и големия финал на турнира на Витоша през октомври.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти