Тухел: Някои играчи искат да напуснат

Тухел: Някои играчи искат да напуснат

Мениджърът на Челси Томас Тухел призна, че очаква промени в състава това лято. Някои от от играчите на лондончани попадат по-рядко в състава и може да напуснат. Сред тях са Тами Ейбрахам и Дани Дринкуотър. Освен това много футболисти се завръщат след престои под наем в други клубове и Тухел ще трябва да намали състава до 31 август, когато затваря трансферният пазар.

“Никога не съм бил в такава ситуация преди. Това е ново. Не се притеснявам, но бях любопитен да видя каква е нагласата, защото някои оставят семействата си, други искат да останат в клубовете, в които бяха под наем. Някои вече са правили 2-3 предсезонни подготовки. Част от тях искат да получат възможност да останат, други искат да напуснат. Те са хора, не са роботи и затова трябва да приемем, че за тях не е най-лесната ситуация”, коментира Тухел.

Германецът обаче изрази задоволство от играчите, с които започна подготовка: “Не съдя по това от къде си, какве е историята ти, колко печелиш или какъв е статутът ти. Много съм щастлив. Видях една позитивна група, работеща здраво, пълна с желание да се учи. Всяка година се опитваш да създадеш атмосфера, в която всеки е щастлив да бъде, чувства се оценен”.

Челси вече се раздели с Фикайо Томори и Оливие Жиру, които преминаха в Милан, а очакванията са и други играчи да си тръгнат. Лондончани пък се опитват да привлекат централен нападател, което показва, че бъдещето на Тимо Вернер също е под въпрос.

Още от Футбол свят

Виж всички