Иван Влъчков с първа победа за сезона

Иван Влъчков с първа победа за сезона

Иван Влъчков записа първата си победа за сезона в серия Туринг. Това се случи на Писта Русе, където се състоя 3-ият кръг от шампионата на Затворен маршрут. 

В първите два старта пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. Сега обаче Иван спечели убедително състезанието, в което води от старта до финала.

Иван Влъчков ще стартира първи на Писта Русе
Иван Влъчков ще стартира първи на Писта Русе

Влъчков успя да запази лидерството след старта, въпреки че вторият Димитър Кондев с Renault Clio потегли по-добре. Трети бе Стоил Неков с Honda Civic, следван от Илия Бояджиев с VAZ 2105, който изпревари Станислав Паришков (Opel Kadet).

В хода на надпреварата Влъчков се откъсна напред, а Паришков си върна 4-ото място след оспорвана битка с председателя на АСК Стара Загора. В последната обиколка Кондев изглежда получи технически проблем и бе изпреварен от Неков за 2-ото място. Още в първата обиколка отпадна Стоян Апостолов. 

Иван Влъчков

Така Влъчков записа първи успех за сезона, с който се върна в битката за титлата. Иван записа и нов рекорд на трасето в класа, като направи обиколка за 1:25.50 мин, която бе по-добра дори от вчерашната му квалификационна. Следващият кръг от шампионата ще е Писта София на 18-19 септември. 

"Беше много важно да спечеля тук, след като не завърших в първите 2 кръга, заяви Влъчков. - В началото не бе лесно, защото Кондев стартира отлично и трябваше да се защитавам. Благодарим на Стоян Стоянов и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Благодаря и на механиците, които ми предоставиха отлично подготвен автомобил."

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти