Иван Влъчков ще стартира първи на Писта Русе

Иван Влъчков ще стартира първи на Писта Русе

Иван Влъчков ще стартира от първа позиция в серия Туринг на Писта Русе, където този уикенд се провежда 3-ият кръг от шампионата на Затворен маршрут. 

В първите два старта пилотът на АСК ДАМАСЦЕНА-Казанлък/КA-2 нямаше шанс и поради технически проблеми не завърши. Затова сега той е максимално амбициран да вземе първа победа за сезона.

Със своята ремонтирана и минала реглажи на преден и заден мост Honda Civic, 5-кратният шампион в дисциплината спечели и двете квалификации днес. В първата той единствен слезе под 1:30 за обиколка. Във втората Влъчков даде цялата газ и записа 1:26.213, което другите не можаха да доближат.

Втори на грида ще бъде Димитър Кондев с Renault Clio, който изостана на 1.1 сек от Влъчков. Трети и 4-и на решетката ще са съотборниците в Елена Тим Стоил Неков и Стоян Апостолов, и двамата с Honda Civic. Топ 5 допълва председателят на АСК Стара Загора Илия Бояджиев с VAS 2105. 

"Целта ни е победата, след като не завърших в първите 2 кръга. Отстранихме проблемите, но конкуренция е все така силна, заяви Влъчков. - Благодарим на Стоян Стоянов (Етнографски Комплекс Дамасцена) и Николай Мончев за подкрепата, както и на HTI България. Благодаря на всички останали, които ми помагат, както и на механиците за уникално подготвения автомобил."

Още от Моторни спортове

Виж всички