Боровец приема голямо международно състезание през уикенда

Боровец приема голямо международно състезание през уикенда

От 23 до 25 юли Боровец приема голямо международно състезание по планинско колоездене в дисциплина спускане. Над 120 участници от Франция, Италия, Германия, Шотландия, Гърция, Великобритания, Испания и България са заявили участието си до момента, като регистрацията все още е отворена и броят им може да се увеличи. 

Състезанието е трети кръг от Виваком Даунхил Серии 2021, които се провеждат из цялата страна и включват общо 6 кръга за сезона. Освен в родния календар, състезанието е включено и в календара на Международния Колоездачен Съюз и носи точки за световната ранглиста. 

Жорди Баго

Трасето, по което се провежда надпреварата е с дължина от 2400м. и над 400 метра отрицателна денивелация, включва множество стръмни скоростни отсечки, корени, камъни, големи скокове и други естествени и изкуствено изградени препятствия.

Участниците в състезанието са разделени в общо 6 категории, като най-малката възрастова група започва от 13-14 години, следват юноши 15-16, мъже оупън, мъже елит, мастърс и жени. За победителите в отделните категории има подготвен примамлив паричен и предметен награден фонд осигурен от домакините.

Основни претенденти за спечелването на състезанието са Том Гуибал от Франция, Джеймс Андерсън от Великобритания,  Алесандро Гадоти от Италия и Александрос Топкароглу от Гърция, а от българите Стивиан Гатев, Димитър Мазнейков и Асен Стратиев. 

В петък и събота 23-24.07 се провеждат тренировките за състезанието, а в неделя 25.07 в 12:00 започват квалификациите, след което от 15:00 са финалите. Всичко гости на Боровец, могат свободно да наблюдават зрелищните спускания на участниците покрай трасето и да се заредят с много адреналин и силни емоции. 

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти