Топмодел спонсорира юношески отбори в Ирландия

Топмодел спонсорира юношески отбори в Ирландия

Два юношески баскетболни отбора от малък ирландски крайбрежен град си осигуриха за предстоящия сезон спонсорството на американската манекенка и актриса Емили Ратайковски, съобщи Би Би Си. Топмоделът е откликнала на офертата за спонсорство на отборите за момчета под 15 г. и под 16 г. на баскетболен клуб Бантри в окръг Корк. Новината за подкрепата й "подпали" групите на отборите в Снапчат, каза треньорът Пат Къран.

Семейството на манекенката отдавна е част от общността на Бантри. Родителите на 30-годишната Ратайковски имат къща в града, баща й Джон е играл в баскетболния клуб преди двадесетина години, каза треньорът. Клубът срещал трудности да осигури спонсори, след като заради пандемията много предприятия в околността фалирали.

Треньорът сподели, че разговарял с бащата на звездата и го попитал дали дъщеря му би проявила интерес да спонсорира младите спортисти. Бащата й изпратил запитване в текстово съобщение и пет минути по-късно получил отговор "Абсолютно, с радост ще го направя".

С финансовата подкрепа от манекенката ще бъдат купени нови спортни екипи на състезателите и ще се покрият разходите за тренировките им за следващите две години.

Снимки: Gettyimages

Още от Булевард

Виж всички