Депай облече екипа на Барса и каза: Време е да върнем трофеите в клуба

Барселона представи новия нидерландец в клуба Мемфис Депай. Нападателят дойде като свободен агент от Лион. Досега той беше във ваканция и затова закъсня с появата си на “Камп Ноу”. След като премина прегледите, той подписа личния си договор в офиса на Жоан Лапорта. 

“Преговорите продължиха дълго време, но както каза и президентът, желанието на клуба и моето бяха аз да бъда тук - заяви Депай. - Искам да благодаря на шефа и целия борд на директорите, както и на моите хора заради усилията, които хвърлиха. Тук има изключителна страст - както сред футболистите, треньорите, ръководството и феновете, така и сред целия град. Всички знаят колко важен е клубът в световен мащаб. Аз лично още от дете усетих колко велик е Барселона заради начина, по който той ми въздейства още тогава. И ето, че сега съм тук - 27-годишен мъж, който преследва мечтата си. Сбъдната мечта е да играя заедно с Лионел Меси. Голям фен съм му. Той разполага с толкова много качества и всички останали искаме да сме като него. Разходих се в музея и видях всички тези завоювани трофеи. Видях и “Златните топки” на Лео… Това е нещо невероятно. Ясно е, че очаквам с нетърпение да играя пред пълни трибуни”. 

“Мисля, че отборът е готов за новия сезон. Време е да се захващаме за работа и да върнем трофеите в клуба. Време е да покажем амбиция”, продължи бившият играч на Манчестър Юнайтед.

“Благодаря специално и на треньора Роналд Куман, който много искаше да ме привлече. Той ми вдъхна увереност в националния отбор. Той знае, че има с какво да помогна на Барселона”, каза още Депай. 

Още от Футбол свят

Виж всички