Пиоли за Газидис, колектива в Милан, Кяер и Ибрахимович

Пиоли за Газидис, колектива в Милан, Кяер и Ибрахимович

Наставникът на Милан Стефано Пиоли даде обширно интервю пред Fatto Quotidiano, като част от темите, по които говори, бяха свързани с отбора, който води.

“Всички в Милан стискаме палци за Иван Газидис. Неговата сила е и наша сила. Ние сме горди да бъдем част от неговото семейство. Той ще се възстанови и нямаме търпение да се върне при нас. Ние сме Милан и не бива да се ограничаваме при целите ни за сезона. Ще бъде много трудно, тъй като седем отбора ще се борят за местата в топ 4. Препятствията са прекалено големи за тези, които нямат достатъчно силни амбиции. Странното е, че искрата в нашия колектив се запали по време на онлайн срещите ни в Zoom през първия локдаун. Намерихме време да се опознаем взаимно и да поговорим за личния ни живот, а не само за футбол. Така се зароди нашия колектив. Дали сме приятели? Не, просто споделяме едни и същи ценности. Чувствам, че има емпатия и дори може би малко магия помежду ни.

Начинът, по който Кяер спаси живота на Ериксен? Още преди това знаех за стойността на Симон. Той е човек с редки интелект и чувствителност, като използва тези качества, за да спаси свой приятел. Той действаше с яснота и прецизност дори в толкова драматична ситуация. През 1998 година аз също имах сърдечен арест по време на мач. Не помня нищо от случилото се, като събрах смелост да видя кадрите едва след няколко месеца. Златан Ибрахимович? Той много ми помогна. Ибра е пример във всичко, което прави. Той дори не иска да сгреши нито един пас по време на тренировъчните упражнения. Чувствам, че той е лидер не само в техническо, но също така и в морално отношение”, коментира Пиоли.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти