Скандал! От Спартак Плевен “скочиха” на Таня Гатева и Берое

Скандал! От Спартак Плевен “скочиха” на Таня Гатева и Берое

Голям скандал се заформи в баскетболните среди. Причина за това е проблем между БК Спартак Плевен, Берое Стара Загора и треньорът на женския отбор Таня Гатева. От плевенския тим излязоха с офииална позиция на страницата си в социалната мрежа Фейсбук, обръщайки се към президента на БФБ Георги Глушков за подкрепа в тази ситуация.

“От известно време БК Спартак Плевен полага сериозни, видими усилия, да възродим традициите на баскетболната ни школа, включително в женско направление. Илюстрираме Таня Гатева - образ, който е водил национални отбори на България, понастоящем треньор на БК Берое. Гатева и Берое, възползвайки се от вратички в правилниците на БФБ, правят всичко възможно да съсипят усилията на плевенските треньори, срещайки се без знанието на нашия клуб с родители на състезатели на Спартак. В резултат на това отборът ни е поставен пред свършен факт, без да знае за тези разговори, и без да има каквато и да е възможност, да задържи момичетата в Плевен. 

Обръщаме се към Георги Глушков 

Г-н Президент,  Време е клубовете да имат възможността, да се борят, да запазят децата си, за да има смисъл от съществуването на школите. Хубаво е баскетболната общественост - клубове, съдии, медии, фенове да види, какви индивиди стават треньори на националните отбори на България. Колкото и добър треньор да е конкретният индивид, няма ли човешки качества, каквито очевидно в случая липсват, този “човек” няма как да защитава интересите на България.”, написаха от БК Спартак Плевен в официалната си страница във Фейсбук.

Снимки: Владимир Иванов

Още от Баскетбол

Виж всички