"Категорично не"! Заместниците на Меси се опълчиха на ръководството

"Категорично не"! Заместниците на Меси се опълчиха на ръководството

Ръководството на Барселона е претърпяло неуспех в преговорите за намаляване на заплатите на четирима от най-високоплатените футболисти в клуба - Жорди Алба, Жерард Пике, Серхио Бускетс и Сержи Роберто, разкрива “Спорт”. Всички те са вицекапитани и шефовете се надяваха, че ще последват примера на лидера Лионел Меси, който според информациите е приел да взима с 50% по-малко.

На специална среща ръководството е било представлявано от един от новите директори в Барса - Матеу Алемани, а от страна на футболистите са били техните агенти. 

Съотборник на Меси потвърди известното на всички
Съотборник на Меси потвърди известното на всички

След като представителите на играчите са заявили, че не са съгласни с редуциране на възнагражденията, е дошло ново предложение - за увеличаване на договорите на въпросните футболисти при действащите условия. Отговорът на това също е бил “категорично не”.

Каталунците изпитват сериозни финансови проблеми това лято досега са платили само за един нов играч, а останалите дойдоха като свободени агенти. Освен това на клуба е наложен нов по-нисък праг на общата сума за заплати. 

Още от Футбол свят

Виж всички