Министър Кузманов се срещна с представители на Националния съвет на ромите в България и Световната ромска организация

Министър Кузманов се срещна с представители на Националния съвет на ромите в България и Световната ромска организация

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов проведе работна среща с представители на Националния съвет на ромите в България (НСРБ) и на Световната ромска организация (СРО). На срещата бяха обсъдени мерки за връщане на ромските деца в училище чрез разработване на спортни програми, възможностите чрез спорт да се противодейства на негативните зависимости сред младите роми и тяхната интеграция в обществото.

Председателят на НСРБ Петко Асенов запозна министър Кузманов с проект за създаване на "Национална ромска академия" и възможностите за връщането на ромските деца в училище чрез разработване на спортни програми. Те включват срещи със спортни медиатори, анализ в кои спортове ромските деца демонстрират качества и фокусиране върху тях, организиране на безплатни тренировки за деца от социално слаби семейства. Петко Асенов изтъка, че темата е от изключително значение за повишаването на образователния стандарт сред ромските деца.

На срещата в ММС присъстваха и експертите от СРО Нонка Матова, сребърна медалистка по спортна стрелба от Олимпийските игри в Барселона 1992 г. и акад. проф. Стойчо Симов.

Още от Други спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти