Септември (Тервел) с изцяло обновен стадион за новия сезон

Септември (Тервел) с изцяло обновен стадион за новия сезон

След като през последното първенство на Североизточната Трета лига, футболистите на Септември (Тервел) зарадваха с третото място, сега на старта на новия сезон за феновете на отбора се подготвя поредната приятна изненада.

С невиждан мащабен ремонт на Градския стадион, кметът Симеон Симеонов показа на съгражданите си, какво ще е бъдещето на футбола в община Тервел. Обновяването се извършва по проект Красива България с 55% участие на Общината в него. През февруари изцяло бяха ремонтирани съблекалните. В момента на познатата трибуна се монтира козирка. На отсрещната страна се изгражда нова трибуна. На всички места се поставят нови седалки. Също така ще бъде реновирана бетонната площадка около сградата на стадиона, към която ще има и вход за инвалиди. Финалът на проекта е в края на август. С него обаче не приключна обновяването на спортното съоръжение.

След това Общината ще финансира саниране на сградата на стадиона. Предстои обновяване и на площадката за виодеозаснемане на футболните срещи от сградата.

Подобен обстоен ремонт на Градския стадион в Тервел не е извършван от десетилетия.

Още от БГ Футбол

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти