Роберто Мартинес: Няма да само да се защитаваме срещу Италия, това не е нашето ДНК

Белгия няма намерение да представи хитра отбранителна тактика срещу Италия, когато двата отбора се срещнат в петък на четвъртфинал на Европейското първенство, но трябва да се знае, че в мача ще има и такива моменти- когато трябва да се фокусират стабилно отзад, заяви селекционерът на “Червените дяволи” Роберто Мартинес днес.

Белгия, която е на върха в ранглистата на ФИФА, демонстрираха и двете страни на футбола на най-високо ниво в неделя, когато детронираха актуалния шампион Португалия с 1:0. “Дяволите” атакуваха с бързи пасове, за да вкарат, но също така показаха и здрава защита срещу пресиралите ги за дълги периоди португалци.

"Срещу Италия ще бъде различно, защото те са отбор, който от първата секунда ще атакува, ще бъде много динамичен", прогнозира Мартинес поведението на “Скуадра адзура”, когато беше помолен да сравни предишната среща и следващата.

"Те са много добре подредени и имат наистина реална представа каква е ролята на всеки един от тях във всеки момент от мача. Мисля, че ще бъде мач, в който подходът и на двата отбора ще бъде идентичен. Така че ще трябва да се защитаваме добре, както го правят италианците", коментира Мартинес.

Но той гарантира, че играчите му няма да седят отзад в защита и да чакат възможности за контраатаки.

Еден Азар до последно ще бъде под въпрос за четвъртфинала срещу Италия
Еден Азар до последно ще бъде под въпрос за четвъртфинала срещу Италия

"Няма шанс за това, като се има предвид таланта, който имаме. При нас всеки иска да играе с топката. Но на турнири като този има моменти, в които приемате противника и трябва да направите така, че да си осигурите гърба. Че няма да допуснете гол. Но ДНК-то на белгийския национален отбор никога няма да се промени. Ние сме отбор, който иска да владее топката, искаме да бъдем постоянна нападателна заплаха. Искаме да покажем таланта си и да печелим мачове. Но за да печелиш мачове, трябва понякога да покажеш и обратната страна на това, че искаш да печелиш," добави той.

Мартинес обаче признава, че е почитател на италианския отбор. "Tе не са губили от 31 мача. И това няма как да стане, ако не сте много добър отбор. Предизвикателство е да играеш срещу този отбор. Но срещу Португалия показахме, че можем да се изправим срещу най-добрите."

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти