Снайдер: Въобще не видях нашия капитан

Легендата на нидерландския футбол Уесли Снайдер остана разочарован от отпадането на националния му отбор от Евро 2020, дошло след загуба с 0:2 от Чехия. Той акцентира критиките си върху представянето на капитана Жоржиньо Вайналдум в мача.

Чехия поднесе голямата изненада и изхвърли Нидерландия от Евро 2020
Чехия поднесе голямата изненада и изхвърли Нидерландия от Евро 2020

“Въобще не видях Вайналдум днес, нито веднъж дори. Това е нашият капитан. Надявахме се, че той ще поведе отбора, но днес не го направи. Но не само Вайналдум, голяма част от съотборниците му също разочароваха. Освен това никога не бих сменил Дониел Мален. Видяхте Италия вчера. Всички очакваха те да победят лесно, но не стана така. На елиминациите нещата стават много по-трудни”, коментира Снайдер в студиото на NOS.

Там беше и друг бивш нидерландски национал - Рафаел ван дер Ваарт, който нападна най-вече селекционера Франк де Бур. “Ти си наставникът, отборът ти получава червен картон, а ти решаваш да смениш най-опасния си играч (Мален - б.р.). Няма ли някой на пейката, който да каже на Де Бур да не го прави? Не сменяй нападател за нападател, когато играеш с 10 човека. Може би съм виждал Куинси Промес да е правил 4 силни мача за Аякс. Също така това беше много, много лош мач. Нашите най-добри играчи наистина не бяха на необходимото ниво. Захвърлихме нидерландския стил с тази схема 5-3-2. Можехме да го предвидим”, добави той.

Още от Футбол свят

Виж всички