Ръсел разочарован от „типичния“ лош късмет след отпадането си от Гран При на Щирия

Ръсел разочарован от „типичния“ лош късмет след отпадането си от Гран При на Щирия

Джордж Ръсел определи лошия късмет, който го сполетя по време на днешната Гран При на Щирия като „типичен“, след като пилотът на Уилямс трябваше да напусне надпреварата, в която се движеше в зоната на точките.

Британецът започна първото от две поредни състезания на „Ред Бул Ринг“ от десетата позиция и се движеше осми в първия стинт, преди той да получи проблем в двигателя на своя FW43B. Това го вкара в бокса по-рано от очаквано, като механиците на Уилямс добавиха и хидравлична течност в задвижващата единица на Мерцедес.

Това обаче се оказа само временно решение и след още две доливания на течността от Уилямс оттеглиха своя пилот от надпреварата малко преди нейната среда. По този начин Ръсел за пореден път остана с празни ръце от състезание, в което той и Уилямс имаха реален шанс да запишат първи точи от Гран При на Германия през 2019 година, когато Роберт Кубица завърши десети.

„Разочароващо е. Да се състезаваш никога не е лесно. Никога не е... „честно“ не е правилната дума. Сам създаваш късмета си и в крайна сметка, днес нещо се обърка. Със сигурност ние не сме в подобна позиция постоянно и това е типично. Не знам какво да мисля или кажа ако трябва да сме честни. Разочароващо е за всички в отбора. Всички работиха здраво затова и го очакваме от толкова време“, заяви Ръсел след отпадането си.

„Тези точки днес щяха да са много важни, не само за морала, но и ако бяха завършил осми или дори седми, което мисля бе възможно защото бях по-бърз от Алонсо, четири или шест точки щяха да огромен актив за конструкторския шампионат. Наистина огромен за нас“, добави британецът.

Въпреки неговото отпадане и 17-то място на неговия съотборник Никола Латифи след контакт с Пиер Гасли още в първата обиколка, Уилямс запази деветата си позиция в шампионата при конструкторите. Зад британския екип е само този на Хаас, който също е с нула точки, но по-силния топ резултат на Уилямс им дава предимство в тази битка.

Сезон 2021 във Формула 1 продължава идната седмица с надпреварата за Гран При на Австрия, която отново ще се проведе на „Ред Бул Ринг“.

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички