Съотборник на Меси: Не е задължително винаги да му подаваме

Лионел Меси продължава да е водеща фигура и в Барселона, и в аржентинския национален отбор, но не всички негови съотборници се чувстват длъжни винаги да му подават топката. Това обясни Леандро Паредес, който заедно с Лео е част от състава на “гаучосите” на Копа Америка.

“По време на изминалите мачове двамата с Родриго де Паул (друг халф на Аржентина - б.ред.) бяхме наясно, че не е задължение винаги да търсим Меси, а да му подаваме само когато той може да извлече полза от ситуацията. Макар понякога да ти се иска да ритнеш топката към него, това невинаги е най-добрата опция. Трябва да проявиш разум в тези моменти. Човек трябва да се отърси от усещането за задължение винаги да се подава на Меси”, коментира полузащитникът на Пари Сен Жермен пред “Оле”. 

Паредес сподели и как капитанът го впечатлява в дадени ситуации: “Най-изненадващото за Меси е, че понякога на терена той попада в ситуации, когато изглежда, че топката ще му бъде отнета. И ние веднага усещаме, че трябва да започнем да тичаме назад към защитата. Казваме си “губи я, губи я…” и точно тогава той не я губи. Всичко това е изключително!”

Бившият футболист на Зенит има честта да е съотборник и с Неймар, след като двамата играят заедно в Пари Сен Жермен. “Късметлия съм, защото и двамата се държат с мен по най-добрия начин”, заяви Паредес. 

Още от Футбол свят

Виж всички