Гледай на живо

Лудогорец пречупи Локомотив на "Лаута" - на живо след 1:3 в Пловдив

Саутгейт готви промени за сблъсъка с Германия

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт готви промени в стартовия си състав за големия сблъсък с Германия на Евро 2020. Причината е слабата успеваемост пред гола, като до момента “Трите лъва” имат едва два отбелязани гола в турнира. Така че наставникът ще търси “други начини за успех”. Идеята на специалиста е да залага повече на статичните положения и това ще наложи включването на футболисти, които са добри изпълнители на фаулове и корнери.

Предполага се, че в състава ще се завърне Фил Фодън, който пропусна сблъсъка с Чехия, за да не се рискува получаването на жълт картон, който да го извади от 1/8-финала. Много вероятно е и Киърън Трипиър да бъде върнат сред титулярите, особено след новината, че Мейсън Маунт и Бен Чилуел ще трябва да са в изолация до понеделник.

“На много от играчите им липсва острота и не са в оптимална форма, като е трудно да компенсираме този факт. Може би ще се наложи да потърсим други начини, за да побеждаваме. Странно е, защото разполагаме с много добри атакуващи футболисти. Но центриранията също не са достатъчно добри. Имаше едно срещу Шотландия, когато Джон Стоунс удари гредта. Трипиър също имаше добри центрирания в първия мач, но след това те изчезнаха. Това не е нормално за нас. Вече четири или пет мача нямаме гол от статично положение и ще трябва да подобрим това”, смята Саутгейт.

Още от Футбол свят

Виж всички