Аспарух Аспарухов: Трябва да покажем друго лице на Европейското и смятам, че ще го направим

Волейболният национал Аспарух Аспарухов призна след загубата от Словения с 0:3 гейма в последния мач от Лигата на нациите в Римини, че тимът ни трябва да покаже друго лице на Европейското първенство.

България допусна 13-а загуба в Лигата на нациите
България допусна 13-а загуба в Лигата на нациите

"Трябва да се подобрим във всички аспекти на играта, най-вече физически, тактически и технически. Трябва да подобрим изпълнението на нещата, които се изискват от нас, и да покажем едно друго лице на Европейското. Смятам, че ще го направим", заяви Аспарухов.

"Искам да благодаря на щаба, че ми се довериха и ми дадоха да играя толкова много мачове. Постарах се максимално да изиграя мачовете по най-правилния начин. Очевидно в доста мачове не успях. Затова сме обаче на игрището – да се учим, да се развиваме индивидуално и като отбор. Нашият треньор дава много на отбора, защото малко дават толкова много шанс на всички играчи. Благодаря му. Научи ни на много неща. Има безкрайно много опит. На тази възраст иска да ни учи всеки ден", добави той.

"Турнирът е много труден за всички отбори. Изисква се изключително много енергия, три дена подред трябва да запазиш огъня в себе си, така че да спечелиш всички мачове. Не направихме добър турнир, но запазихме колектива си и не се разделихме за нито един момент. Много е трудно да не се раздели един отбор, който претърпява толкова много загуби. Борихме се докрай. Очевидно е, че нивото ни не беше подобаващо, но смятам, че ще се подобрим", завърши Аспарухов.

Още от Волейбол

Виж всички