Ясни са полуфиналите в Лигата на нациите

Още преди да са се изиграли всички мачове от последния кръг в Лигата на нациите, станаха ясни полуфиналите на турнира в Римини.

България допусна 13-а загуба в Лигата на нациите
България допусна 13-а загуба в Лигата на нациите

За полуфиналите се класираха първите 4 отбора в класирането след изиграването на срещите от предварителния кръг. Това са олимпийският шампион Бразилия, световният първенец Полша, пълният дебютант Словения и Франция.

Франция удари световния шампион Полша и се класира на полуфинал в Лигата на нациите
Франция удари световния шампион Полша и се класира на полуфинал в Лигата на нациите

"Селесао" са сигурни победители в предварителния кръг, като по-късно тази вечер ще изиграят последния си мач срещу вече бившият шампион в Лигата Русия. Бразилците имат 13 победи, 1 загуба и 38 точки до момента. Дори при загуба с 0:3 гейма, Бразилия ще остане на първото място, а "Сборная", която имаше шансове за финалната четворка, ще остане на 5-о място с 11 победи, 4 загуби и 34 точки, с колкото е и 4-ия Франция, но руснаците ще бъдат по-лошо геймово съотношение. Така единият полуфинал ще бъде между Бразилия и Франция.

Световните шампиони от Полша завършиха втори с 37 точки след 12 победи и 3 загуби, с колкото приключи и Словения, но на 3-о място с 34 точки. Двата тима ще играят в другата полуфинална среща. Мачът ще бъде и повторение на полуфинала на ЕвроВолей 2019, който Словения спечели.

Полуфиналите ще бъдат в събота (26 юни) от 12,30 и 16,00 часа българско време, а в неделя (27 юни) в същите начални часове ще бъдат срещата за 3-о място и големият финал за титлата в Лигата на нациите.

Още от Волейбол

Виж всички